/ Köpvillkor

Orderbekräftelse

Beställning av Memesinos's produkter kan göras via hemsida, www.memesino.com. Inkommande beställning besvaras med en orderbekräftelse via mail. Beställning är bindande från vår sida först efter att orderbekräftelse erhållits av kund.

Memesino förbehåller sig rätten att neka kund köp. Alla beställningar anses bindande. Har du gjort en beställning av misstag måste du därför kontakta oss omedelbart. Skulle en vara inte finnas på lager kontaktar vi dig och restnoterar den. När vi får in den restnoterade varan skickar vi den till dig. Om du inte önskar den restnoterade varan kan du alltid kontakta oss och avbeställa den.

Pris & Betalsätt

Alla priser anges inklusive moms, för närvarande 25% och anges i svenska kronor, SEK.
Memesino reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar som vi inte kan råda över.

Betalningsalternativ

 • Kortbetalning (avgift: 0 kr.)
 • När du betalar med ditt kort, Visa eller MasterCard skickas du vidare till en säker sida med SSL-certifikat hos Payson, där du fyller i dina kortuppgifter och genomför betalningen direkt. All kortinformation hanteras enligt kortindustrins säkerhetskrav PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).
  När betalningen har godkänts skickas du tillbaka till matsteel.se där du får en bekräftelse på att ditt köp är genomfört.

 • Direktbetalning via bank (avgift: 0 kr.)
 • Du som är ansluten till Internetbank hos Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken kan göra en betalning direkt från ditt bankkonto. När du väljer direktbetalning som betalningsalternativ slussas du automatiskt till din bank och loggar in på vanligt sätt. Betalningen genomförs sedan direkt från ditt bankkonto i samband med att du godkänner transaktionen. När betalningen slutförts skickas du tillbaka till matsteel.se där du får din orderbekräftelse.

 • Faktura
 • Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en fakturaavgift om 29 kr.
  För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

 • Delbatlning
 • Du kan även välja att delbetala vid fakturabetalning. 14 dagars betalningsvillkor, fakturan skickas till dig samtidigt som vi skickar dig dina varor. Du väljer att delbetala på köp över 300 kr. att betala i omgångar, istället för att betala hela beloppet betalar du i 3, 6, 12 eller 24 månader. Paysons avgifter tillkommer och framgår vid köp- och betalningstillfället.

Delbetala Uppläggningsavgift Aviavgift Ränta
3 månader 95 kr. 29 kr. 0,00%
6 månader 195 kr. 29 kr. 0,00%
12 månader 295 kr. 29 kr. 0,00%
24 månader 295 kr. 29 kr. 9,95%

Frakt

Vi levererar fraktfritt vid beställning över 300 kr, annars har vi en fast fraktkostnad på 39 kronor per order.
I nuläget skickar vi inte ordrar utanför Sverige.

Leverans

Vi skickar dina varor med DHL Service point, DB Schenker eller PostNord. Du aviseras via sms eller brev när ditt paket finns att hämta på närmaste uthämtningsställe.
Normal leveranstid är 2-4 arbetsdagar. Avvikelser kan förekomma. I sådana fall kontaktar vi kunden. Memesino kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt.

Leveransförsening

Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta dig. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har dock rätt att häva köp vid omfattande leveransförsening.
Det kan uppstå situationer som gör det omöjligt för oss att fullfölja en beställning, exempelvis om våra leverantörer inte kan fullfölja sina åtaganden gentemot oss. Memesino förbehåller sig rätten att friskriva sig från ersättning till kund vid sådana situationer eller vid leveransförsening.

Viktigt! I sällsynta fall slarvar posten bort brev och paket. Dessa ersätter vi inte

Hygienartiklar

Underkläder är hygienartiklar och kan inte bytas eller returneras om du har öppnat förpackningen. Var därför noga med att din order stämmer överens med den storlek, färg och modell innan du bryter förpackningen. Gäller det behå, sovplagg, undertröja och pyjamas går det givetvis att byta varan även trots att du öppnat förpackningen.

Ångerrätt, Retur och Byte

Du har en lagstiftad 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara som du beställt.

 • Det smidigaste sättet att meddela oss angående din retur är genom att fylla i formuläret. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong
 • Vänligen observera att Memesino endast står för returkostnaden om du fått en felaktig eller fellevererad varor. Annars returkostnaden bekostas av kunden själv.
 • Du skall omedelbart och inom 14 dagar kontakta oss genom att fylla i formuläret så att vi kan rätta till felet. När vi fått och kontrollerat varan ersätter vi dig med varuvärdet.
 • Observera att du alltid ska ta kontakt med oss innan du returnerar något. Om du har några frågor kring ångerrätt eller reklamation så kan du kontakta oss så svarar vi på dina frågor. Vi besvarar din fråga via mail så snart vi kan.

Hu returnerar man?

 • I- Upptäcker du någonting fel med varan, meddela oss genom formuläret.
 • II- När vi väl får tillbaka din retur/reklamation så behandlar vi den enligt överenskommelse. Har du valt pengarna tillbaka återbetalar vi pengarna så fort vi har fått tillbaka varan, dock senast efter 30 dagar.

Vid reklamation

Skulle du mot din förmodan har oturen att få en felaktig vara, fyll i formuläret och skicka den till Memesino innan du skickar något. Vi kommer då att ta ställning på din reklamation och lösa detta på bästa möjliga sätt.

 • Om reklamationen är giltig kommer vi normalt att rätta till problemet genom att byta ut den och står för frakten.
 • Lägg alltid en kopia av kvitton med varon du skickar till oss
 • Observera att en avgift på 100 kronor tas ut för alla varor som återsänds och visar sig vara utan fel.

Presnetkort

 • Presentkortet skickas som en värdecheck med ett unik kod till din e-postadress som beställare. Observera att presentkortet är elektroniskt.
 • Om du önskar ge bort presentkortet personligen kan du skriva ut presentkortet.
 • Presentkortet är giltigt i 3 månader och är endast giltigt för användning i www.memesino.com
 • Endast ett presentkort går att använda per beställning.
 • kan inte användas för att köpa nya presentkort
 • kan inte lösas in mot kontanter

För att använda ett presentkort gör man på följande sätt:

 • I- Ange presentkortskoden i kassan under ”Använd rabattkod eller presentkort”.
 • II- Skriv in koden och klicka på ”Sammanställning & Kassan”.
 • III- Slutför därefter din beställning som vanligt.

Åldersgräns

För att handla på Memesino E-handel ska du ha fyllt 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa från oss.

Övrigt

Erbjudande gäller normalt så långt lagret räcker eller tills angivet datum och tid.

Force majeure, Memesino kan inte hållas ansvarig för hinder som står utanför vår makt, exempelvis produktionsstörningar, blixtnedslag, långvariga strömavbrott, strejk eller andra oförutsedda händelser.

Memesino reserverar sig för eventuell slutförsäljning, prisförändring eller specifikationsförändring av produkter samt skrivfel på hemsida.

Köpvillkoren gäller för privatkonsumenter som handlar på www.memesino.com
Vid försäljning till företagskunder följer vi köplagen.
Vi förbehåller oss rätten att ändra i våra köpvillkor utan föregående avisering. Läs därför igenom våra köpvillkor varje gång du planerar att handla av oss.

Leverans inom Sverige

Med DHL Service point, DB Schenker eller PostNord

Kärleksfull present

Ge bort en romantisk present till din partner.

Nyhetsbrev

Ha koll på nya erbjudanden direkt i din mailbox!
Till toppen